Nieuwsoverzicht

Pangasius recept

De website tijdvoorvis.nl staat vol met heerlijke visrecepten. Pangasius filet leent zich uitstekend voor een snel en heerlijk visgerecht. Bijvoorbeeld gebakken pangasius met mosterdsaus. Benodigdheden: 4 panga filets, 200 ml sinasappelsap, zout, versgemalen peper, 4 eetlepels bloem, 4 eetlepels olijfolie, 1 ui, 2 eetlepels grove mosterd, halve eetlepel suiker, 2 eetlepels fijgehakte verse dille, allesbinder.


Gebakken pangasius met mosterdsaus: Wrijf de pangasiusfilets in met 2 eetlepels sinaasappelsap, zout en peper. Wentel de filets door de bloem. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis op matig tot hoog vuur in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Pel en snipper de ui. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rest van het sinaasappelsap, de mosterd, suiker en dille door de ui en warm de saus even zachtjes door. Bind de saus eventueel iets met allesbinder. Leg de pangasiusfilets op vier borden en schep de saus erover. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen. Wijntip: De citrustonen en kruidige aroma’s in een Pinot Gris d’Alsace kunnen sinaasappelsap, mosterd en dille zeker aan. Vervang de pangasiusfilet ook eens door tilapia filet en neem in plaats van bloem volkorenmeel of fijn verkruimeld brood. Eet smakelijk!

Overig nieuws