Nieuwsoverzicht

Seafood Connection koopt aandelen Weerstand Beheer B.V.

Seafood Connection Holding heeft op maandag 2 Oktober Weerstand Beheer overgenomen. Seafood Connection was al geruime tijd aandeelhouder van de onderneming en heeft nu alle aandelen verworven.

Weerstand heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een stabiele en winstgevende onderneming die zich met name richt op de productie van platvis uit de Noordzee, schelp- en schaaldieren als ook zoetwater visproducten. Jan Kaptijn, CEO van Seafood Connection: ‘Het is niet de bedoeling dat wij op korte termijn ingrijpende wijzigingen zullen aanbrengen in de bedrijfsvoering van Weerstand. Het bedrijf staat er goed voor en wij willen de huidige koers graag voortzetten. Het zijn de mensen die het moeten doen en wij hebben 100% vertrouwen in het huidige team van Weerstand.

Seafood Connection was in 2013 zelf ook onderdeel van een overname door het Japanse Maruha Nichiro. De strategie van Seafood Connection is met name gericht op een verbreding van het productassortiment in combinatie met de focus op de opening van lokale verkoopkantoren in Europa. Jan Kaptijn: ‘Met de overname van Weerstand krijgen wij toegang tot de handel in een aantal vissoorten waar wij zelf nog niet heel sterk in waren. In Europa staat de handel in visproducten er zeer positief voor en tevens zien we de vraag naar lokaal gevangen visproducten zoals Schol, Tong en Noorse kreeft toenemen. Weerstand heeft juist ook deze producten in haar assortiment’.

Daarnaast past de overname in de verticale integratie strategie van Seafood Connection.
Jan Kaptijn: ‘Weerstand was altijd al een productiepartner van ons maar nu kunnen we de fabriek nog beter benutten en onderdeel laten uitmaken van onze plannen’.

Weerstand is een bekende Urker handelsonderneming in visproducten met diverse moderne productiefaciliteiten. In 2011 is oprichter Simon Weerstand teruggetreden als directeur. Nu zal ook de andere aandeelhouder, mede-oprichter Okke Weerstand, terugtreden als directeur. Het huidige management van Weerstand, Pieter Gerssen (COO) en Geert Berkhout (CFO), zullen de dagelijkse leiding voortzetten.
www.weerstand.com

Seafood Connection is een toonaangevend bedrijf op het gebied van import, export en distributie van diepgevroren visproducten. Het bedrijf werkt met een netwerk van buitenlandse in- en verkoopvestigingen waardoor de lokale contacten uitstekend zijn. De visproducten worden geproduceerd in gecertificeerde fabrieken en worden gecontroleerd door eigen kwaliteitsteams ter plaatse.
www.seafoodconnection.nl

Image title


Overig nieuws